Vidaković: Ambicije kluba su afirmacija igrača i opstanak

Trener KK VardA za SportSport.ba

Vidaković: Ambicije kluba su afirmacija igrača i opstanak

D. Rakanović

Košarkaši Varde iz Višegrada pripremaju se za početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpke koje startuje 21. oktobra. 

Trener Varde Ilija Vidaković je istakao da su ambicije kluba vezane isključivo za opstanak u ligi, ali i da se radi na afirmaciji mladih igrača. 

"Krenuli smo sa pripremama prije mjesec dana sa domaćim igračima, prije 15-ak dana priključio se i Gojko Sudžum sa kojim smo dogovorili nastavak saradnje i za ovu sezonu", rekao je za SportSport.ba Vidaković.

On je dodao da su do sada odigrali dvije pripremne utakmice i to na 13. Memorijalnom turniru Rade Stanimirović koji se prošle sedmice održao u Višegradu. Varda je u finalu poražena od Slobode iz Užica rezultatom 105:66. Plan je da se do početka prvenstva odigra još minimalno šest utakmica. 

"Što se tiče pojačanja pokušaćemo da dovedemo još jednog iskusnijeg igrača na bekovskoj poziciji da pomogne i rastereti ove naše mlade igrače. Ambicije kluba ostaju iste kao i prošle sezone a to je afirmacija naših mladih igrača i opstanak u ligi", rekao je Vidaković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti