Vitez bolji od Studenta

Vitez slavio

Vitez bolji od Studenta

Večeras je u okviru prve utakmice polufinala play off-a za ulazak u Premijer ligu odigrana utakmica između domaćeg HOKK Vitez i gostujućeg Studenta iz Mostara. 

Ulazak u finale će izboriti prva ekipa koja sakupi dvije pobjede. Vitez je pravo igranja prve utakmice na domaćem terenu stekao zbog izborenog 1. mjesta na tabeli nakon regularnog dijela sezone.

U prvom poluvremenu igralo se koš za koš, čvrsta odbrana i jednih i drugih dovela je do malog broja koševa, 29-28 na kraju prvog poluvremena. Već na početku drugog Vitez počinje da igra igru koja ih je krasila tokom cijele sezone. Maksimović i Dedić vodili su Vitez do pobjede. 

Na kraju ipak veoma zaslužena pobjeda Viteza rezultatom 76-51. Za Vitez nisu nastupali mladi Admir Džihan zbog povrede, te Meris Bečirović zbog nastupa za juniorsku reprezentaciju BiH. 

Vrijedi dodati da je sa klupe Vitez vodio Josip Pandža koji se vratio nakon odrađene polusezone u Kaknju.

U drugom polufinalnom susretu se sastaju KK Brotnjo i KK Grude.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.