Vitez nastavlja niz

Liga 12, KSHB

Vitez nastavlja niz

Nastavila se košarkaška liga KS Herceg-Bosne utakmicama 4. kola.

U subotu je Brotnjo zabilježilo novu pobjedu nad Ljubuškim (110:76), postigli su ponovo preko 100 poena tako da im je prosjek u ova četiri kola 101,5 koševa po utakmici. Interesantno je i to da su se svi igrači Brotnja upisali u strijelce.

Nedjelja je donijela tri pobjede gostiju. Prvu prvenstvenu pobjedu nakon devet godina ostvario je Kiseljak u Tomislavgradu reuzltatom 77:86. Neopisiva je bila radost gostiju nakon  utakmice, a Tomislav već drugu utakmicu na svom terenu gubi katastrofalnom igrom u posljednjoj četvrtini (-12).

Odžak nastavlja pobjedonosni niz. U Rami su u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika (6:27), i u nastavku utakmice gledatelji su uživali u asistencijama i zakucavanjima 19-godišnjeg Hasandića koji je možda najviše pokazao u ova 4. kola u cijeloj ligi. Rama je uspjela ublažiti poraz u zadnjoj četvrtini zahvaljujući najviše treneru gostiju Jupiću koji je svoju prvu petorku ostavio na klupi, pa je konačan rezultat iznosio 63:94.

Veliki derbi između Zrisnjkog II i Viteza igrao se u Mostaru. No bio je to derbi samo na papiru. Na terenu je postojao samo jedan tim - Vitez koji je sve četvrtine dobio i na kraju slavio sa 64:88. Ponovo su sjajni bili Palavra (26 poena) i Križanović (29 poena), a pridružili su im se i centri Viteza Jurčević (15 poena) i Buhić (10 poena).

U utorak igraju Široki II i Posušje, a u srijedu Livno i Busovača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.