Vječiti derbi pripao Zvezdi

Zvezda bolja od Partizana

Vječiti derbi pripao Zvezdi

M. Šljivak

Veliki derbi u 21. kolu ABA lige odigrali su u Pioniru Crvena zvezda i Partizan, a na kraju je Zvezda slavila pobjedu rezultatom 63:57.

Većim dijelom prve dionice igrala se dosta izjednačenja košarka. Oba tima su imala vodstvo, ali je završnicu prve četvrtine bolje odigrala Crvena zvezda. Nakon 10 minuta igre, crveno-bijeli su imali pet poena prednosti, 20:15.

Serijom od 10:2 u drugoj četvrtini Zvezda je povećala prednost. Imali su u tim trenucima u nekoliko navrata i 11 poena prednosti, ali je Partizan uzvratio serijom od 10:0, te su se crno-bijeli vratili u utakmicu. Na poluvrijeme je Zvezda otišla sa četiri poena prednosti 33:29.

Košarkaši Zvezde su vodili cijelim tokom trećeg perioda. Nisu međutim uspijevali ponovo da se odvoje na veću prednost, pa su u posljednjih 10 minuta ušli sa samo poenom prednosti 45:44.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, u završnoj četvrtini, igra Partizana se raspala. Zvezda je povećavla prednost, te su na kraju došli do pobjede u ovom susretu, iako je Partizan velikom serijom u finišu ugrozio njihovu prednost.

Jaka Blažić je predvodio Zvezdu u ovom susretu sa 19 poena, dok je kod Partizana Kinsey  ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti