"Vladović je glavni motor Širokobriježana"

Sladojević za inicijativu iz Širokog te dodaje

"Vladović je glavni motor Širokobriježana"

Sutra sa početkom u 17:00 sati Široki Wwin i Mladost će na parketu dvorane na Pecari svojom utakmicom u prvom polufinalu Kupa BiH otvoriti ovogodišnji Final Four u Širokom Brijegu.

Mogli bi reći na pravom mjestu, u dvorani tima kojem se čitav košarkaški region, zbog minimalnih ulaganja i maksimalnih rezultata sa pravom divi. Slobodno se može dodati još jedna realna činjenica - i na parketu kluba, koji je jedini prihvatio troškove organizacije turnira u Kupu.

Široki Wwin, u posljednje dvije sezone više je pobjeđivao nego gubio. Interesantno je to, da je od tima iz Mrkonjić Grada prošle sezone bio poražen čak dva puta. Oba puta prilikom gostovanja kod ekipe koju predvodi Goran Sladojević. Dogodilo se to u Ligi 6 i tokom polufinalne serije u doigravanju.

Širokobriježani su pobjeđivali u svojoj dvorani, a upravo će tu i igrati u prvom polufinalu Kupa BiH.

Pošto je Kup idealna prilika za iznenađenje, pitali smo trenera tima iz Mrkonjić Grada Gorana Sladojevića, da li se tako nešto može dogoditi u prvom polufinalu.

"Kao prvo, moram reći da je nama prije svega velika čast što smo u ovako odabranom društvu. Široki je apsolutni hit u regionu, a mi ove sezone mnogo osciliramo. Nije nikakvo otkriće ako kažem da je domaćin apsolutni favorit.  U samom startu velika je i kvalitativna razlika kada je riječ o ABA ligi i Ligi 6", govori Sladojević sa SportSport.ba nakon čega govori o kvaliteti ekipe protiv koje će igrati sutra, ali i o šansama igrača koje on predvodi.

"Gledao sam Široki ove sezone, koriste 10 igrača u rotaciji, a tu je Vladović koji je po mom mišljenju motor i glavna pokretačka snaga Širokobriježana, ako bi njega zaustavili, onda ko zna. Mislim da mi možemo igrati opušteno, ali opet silno motivisani, jer ne vjerujem da našim protivnicima motiv protiv nas može biti veliki kao kad igraju protiv Partizana, Maccabija i ostalih timova u ABA ligi." zaključuje Sladojević te daje i svoj komentar na inicijativu iz Širokog Brijega da se Kup BiH nazove po imenu našeg slavnog košarkaša Mirze Delibašića.

"Mirza Delibašić je bio najbolji košarkaš na ovim prostorima i velika ljudska veličina. Ja sam bio navijač Bosne, a moj idol je bio upravo Delibašić. Moj glas ide apsolutno toj inicijativi, ja sam definitivno za."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.