Vlašić: Imamo kvalitet više od Studenta

Press HKK Zrinjski Mostar

Vlašić: Imamo kvalitet više od Studenta

U prostorijama HKK Zrinjski danas je, povodom sutrašnjeg početka košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, upriličena zajednička konferencija za medije, na kojoj su predstavnici Zrinjskog i Studenta najavili susret prvog kola, gradski derbi koji će sigurno zbog te činjenice odisati posebnim nabojem.

Prvo se nazočnima obratio trener mlađeg mostarskog prvoligaša, SKK Studenta, nekoć sjajni košarkaš, Dženan Rahimić:

"Jedva smo dočekali ovaj početak prvenstva, sve  se nekako malo odužilo. Odmah igramo gradski derbi koji je idealna prilika da vidimo šta smo sve radili preko ljeta i koliko možemo u ovom trenutku. Mi ćemo dati sve od sebe, pružiti pravu mušku utakmicu, a sad, za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo sutra. Zdravi smo i spremni i jedva čekamo sutrašnju utakmicu", rekao je Rahimić u najavi sutrašnje utakmice.

Hrvoje Vlašić, trener Plemića se nadovezao:

"Kako je rekao kolega Rahimić jedva smo dočekali ovaj start sezone. Igramo s protivnikom s kojim smo već igrali u pripremama i ukoliko se sječate, utakmica je bila vrlo zanimljiva. Mislim da u ovom trenutku imamo dozu kvalitete više ali to ne znači baš ništa ukoliko to ne pokažemo na terenu. Neću se vaditi na igranje na dva fronta, igrali smo prije dva dana u Splitu, srećom bez ikakvih posljedica po zdravstveni bilten. Protekle treninge smo se spremali za Student i u utakmicu ulazimo potpuno spremni".

Igrač SKK Studenta, Ivica Širić rekao je:

 "Evo, nakon godinu dana izbivanja iz Prve lige, Student je ponovno tu. Opet imamo gradski derbi i evo, on dolazi već u prvom kolu. Sigurno je da će ova utakmica imati poseban naboj i draž. Spremni smo, pokušat ćemo dati sve od sebe i iznenaditi Zrinjski. Kako je trener rekao, potpuno smo zdravi i jedva čekamo utakmicu".

Košarkaš Zrinjskog, Ivan Miličević je dodao slijedeće:

"Počinje domaće prvenstvo, kako je Ivica rekao, očekujemo poseban naboj u ovom susretu. U Studentu ima nekih košarkaša koji su bili u Zrinjskom, pa mislim da će oni biti posebno motivirani da pokažu kako su imali svoje mjesto u redovima Plemića. Mislim da je kvalitet na našoj strani, ali ukoliko to ne pokažemo na parketu, te ako izostane maksimalni angažman, neće nam biti nimalo lako".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Susret između Zrinjskog i Studenta počinje sutra u 19h u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi