Vlašić: Ova utakmica Bosni dolazi u teškom trenutku

Pred duel sa Bosnom Royal

Vlašić: Ova utakmica Bosni dolazi u teškom trenutku

U prostorijama HKK Zrinjski danas je održana press konerencija povodom sutrašnje utakmice ABA 2. lige između domaćeg Zrinjskog i KK Bosna Royal.

 Utakmica će biti zanimljivija time što se radi o rivalima iz prvenstva BiH, te našim jedinim predstavnicima u ovom novoformiranom takmičenju. Nazočne novinare ugostili su prvi trener Plemića Hrvoje Vlašić, te prošlogodišnji igrač Bosne, Aleksandar Sokolović, playmaker koji se odlično uklopio u sustav domaćeg tima.

Trener Vlašić rekao je slijedeće : 

"Dolazi nam jedna jako ozbiljna momčad, to treba biti svima jasno, bez obzira što još ne postižu rezultate koji se od njih očekuju. Imaju 10 seniorskih, ozbiljnih košarkaša, bez previše mladih. Trebat ćemo biti maksimalno koncentrirani i obaviti sve što dogovorimo da bi polučili pobjedu u sutrašnjem meču. Ekipa im je pretrpjela određene promjene, pojačali su se u odnosu na prošlu sezonu. Ono što ja vidim, prije svega je Draško Knežević, naš prošlogodišnji igrač, zasada njihov X faktor, te Amerikanci. No međutim, oni još ne djeluju kao tim - rekao je Vlašić i dodao.

"Uradit ćemo sve da im još više otežamo posao. Njima ova utakmica dolazi u težak tren jer oni praktički moraju pobijediti i to bi moglo biti naša olakotna okolnost. Ali bez maksimalnog angažmana svih 40 minuta neće biti dobro. Apostrofirao bih Kneževića, Bradforda i Ikonića kao košarkaše od kojih nam sutra prijeti najveća opasnost".

Aleksandar Sokolović se nadovezao na svog trenera slijedećim riječima: 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Po meni, sutra je ključni dvoboj onaj ispod koša. Tko dobije tu bitku, bit će dosta bliže pobjedi. Nama je ovo debi pred domaćom publikom u ABA 2. ligi i dat ćemo sve da ih obradujemo. Mi smo se kao ekipa maksimalno spremili za ovaj meč i jedva čekamo da počne. Ovu prigodu iskoristio bih da pozovem sve one koji mogu sutra doći u dvoranu, da nas podrže, jer ovo je jedna lijepa sportska priča u Mostaru i nadam se da će kao takva biti prepoznata i od strane publike".

Sutrašnja utakmica igra se u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg s početkom u 18 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi