Vlašić pred Bosnu: Bit će jako teško

Trener Zrinjskog

Vlašić pred Bosnu: Bit će jako teško

M. Maksimović

Derbi 8. kola prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše igra se večeras u Mostaru, gdje će drugoplasirani Zrinjski ugostiti vodeću Bosnu. 

Domaćin susret dočekuje u odličnoj formi, nakon ubjedljivih pobjeda na susretima protiv Mladosti i Sparsa. Trener Hrvoje Vlašić s respektom je govorio o timu Bosne, ali i s uvjerenjem da njegov tim večeras može do bodova. 

"Bosna je dosta ozbiljna i ima veliku širinu što je njhova najveća prednost u odnosu na ostale klubove. Imaju praktično 11 igrača koji su u rotaciji na svakoj utakmici. Ekipa su koja igra čekajući na grešku protivnika koje uvijek nemilosrdno kažnjavaju. Mi smo agresivniji i tražimo visok pritisak, a iz toga i protivnikove greške i lagane poene. Očekuje nas teška utakmica. Momci svaki dan i na svakoj utakmici daju svoj maksimum, i nadam se da će nas to krasiti i protiv Bosne", istakao je Vlašić.

Dobri rezultati Zrinjskog izazvali su pažnju ljubitelja košarke u Mostaru, pa bi dvorana na Bijelom Brijegu večeras trebala biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi