Vlašić: U Split ne idemo s bijelom zastavom

Zrinjski 2. ABA ligu otvara protiv Splita

Vlašić: U Split ne idemo s bijelom zastavom

Ispred košarkaša HKK Zrinjski, vjerojatno stoji najzahtjevnija sezona u povijesti kluba. 

Uz domaće prvenstvo mostarski košarkaši nastupit će i u novoformiranoj ABA 2. ligi, a otvaranje ovog natjecanje za njih počinje u jednom od hramova europske i svjetske košarke, splitskoj kultnoj dvorani Gripe gdje će ih ugostiti ekipa Splita. Domaćin je svakako favorit, ali za SportSport.ba, trener Plemića Hrvoje Vlašić otkriva kako Mostarci u Dioklecijanov grad ne idu s izvješenim bijelim zastavama.

"Pred nama je početak ABA 2. lige, početak sezone koja će biti duga i naporna. Što se tiče prognoza, još uvijek ih ne bih davao, još neko vrijeme ostao bih suzdržan. Mislim samo da će ova liga biti izuzetno zanimljiva i jaka jer se evo, kako vidim, velika većina ekipa dosta pojačala pred sami početak natjecanja. Nadam se da će ABA 2. biti dobro popraćena u Mostaru jer će se doista imati što vidjeti. Mislim da su sada u najboljem stanju momčadi koje su u ligu ušle preko kvalifikacija, Vršac i Primorska. Odigrali su vrlo zahtjevan turnir za popunu lige i hvatali su, te uhvatili odličnu formu s kojom ulaze u natjecanje", kaže Vlašić, pa dodaje: 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Mi smo odigrali devet pripremnih utakmica i mislim da smo ih kvalitetno iskoristili. Roster nam je pun novih igrača i mi se praktički još uigravamo. Meni kao treneru najvažnije je da smo energetski na dosta visokom nivou ali sigurno će nam trebati još neko vrijeme za optimalnu sportsku formu. Zadovoljan sam kako su moji igrači odgovorili na sve izazove tijekom zahtjevnog pripremnog perioda. Ždrijeb nas nije mazio na otvaranju ABA 2. lige jer gostujemo Splitu koji je prošle sezone bio hit hrvatske lige. Okosnicu momčadi su zadržali i pojačali se iskusnim košarkašima poput Spalete i Marčinkovića, ali u Split ne idemo kao autsajderi, bar se tako ne osjećamo. Ići ćemo hrabro i pokušati sve svoje kvalitete pretočiti u što bolje izdanje na parketu Gripa", najavio je otvaranje ovog regionalnog takmičenja za SportSport.ba strateg Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije