Vlašić: Znali smo da je Leotar žilav protivnik

Trener HKK Zrinjski

Vlašić: Znali smo da je Leotar žilav protivnik

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog novu sezonu otvorili su teško izborenim trijumfom nad Leotarom rezultatom 82:73. 

Trener Hrvoje Vlašić zadovoljan je igrom, a posebno konačnim rezultatom, apostrofirajući da je riječ o utakmici kojom je započela sezone, a koja je oduvijek sama o sebi teška.

“Znali smo da je Leotar opasan na što smo upozorili i u najavi. Riječ je o žilavom protivniku, koji je vrlo dobar na postavljenu igru. Pokušavali smo nametnuti visok ritam s ciljem da brzom igrom dođemo do prednosti, ali se svaki put kada bi stekli prednost Leotar uspijevao vratiti. Na kraju smo uspjeli tako doći do pobjede“, rekao je.

Najbolji u timu Zrinjskog na susretu protiv Leotara bili su Ljubo Šamadan sa 20, Draško Knežević s 19 i Ali Demić sa 17 poena. Ivan Begić je dodao 12 koševa i 3 skoka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski u narednom kolu gostuje kod Slobode u Tuzli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi