"Vlasnik Sparsa je zaslužan što Đoko Šalić igra za Srbiju"

Aleksandar Rašković tvrdi

"Vlasnik Sparsa je zaslužan što Đoko Šalić igra za Srbiju"

M. Šljivak

Košarkaški menadžer Aleksandar Rašković izjavio je u jednoj od gledanijih emisija u Srbiji kako je vlasnik Sparsa Nihad Selimović zaslužan što centar sarajevskih Sparsa, Đoko Šalić igra za seleciju Srbije.

Šalić je jedan od najperspektivnijih centara Evrope, koji je prije dva dana osvojio srebrenu medalju sa Orlićima na Svjetskom prvenstvu, a Sparsi su sa njim i Nedimom Buzom u ekipi stigli do završnog turnira Eurolige u Londonu.

Rašković je istakao kako je Nihad Selimović najzaslužniji što je Šalić zaigrao za Srbiju iako po propisima nije imao pravo na to.

"Đoko Šalić po propisima nije  mogao da igra za Srbiju. Na insistiranje gospodina Selimovića smo ga doveli u Srbiju, uradili srpski pasoš i on je dozvolio da igra za Srbiju. Iako je pod velikim pritiskom u Bosni on će u budućnosti igrati za Srbiju", rekao je Rašković. 

O Đoki Šaliću se govori od 39 minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije