Vogošća povela protiv Gradine

A1 liga, finale

Vogošća povela protiv Gradine

E. Škorić

Košarkaši Vogošće poveli su u finalu play-offa A1 lige potiv Gradine Srebrenik s 1:0.

Vogošća i Gradina igraju finale play-ofa za plasman u viši rang i u prvom meču finalne serije Vogošća je ostvarila pobjedu rezultatom 84:71.

Već poslije 10 minuta igre Vogošćani su vodili 28:19, te su upravo u toj dionici napravili najbolji posao, odnosno izborili pobjedu i potrebna im je još jedna za plasman u viši rang.

U ostatku utakmice dosta borbenosti, Srebreničani su pokušavali da se vrate, ali na kraju su poraženi napustili dvoranu u Vogošći i okreću se sada domaćem meču, pa će pokušati da pobjedom izbore majstoricu.

Peljto je sa 21 poenom i 14 asistencija predvodio Vogošću do pbojede, dok je isto poena ubacio i Fazlić, uz devet skokova. Buza je dodao 16 poena. Daleko najbolji kod gostiju bio je Tanasilović sa 23 poena i 11 skokova, dok je Nurkanović dodao 16 poena uz četiri skoka i sedam asistencija. 

Vogošća - Gradina S. 84:71 (28:19, 18:21, 21:18, 17:13)

Vogošća: Holjan, Džafić 2, Peljto 21, Sijerčić, Bešo 2, Dedović 8, Dragolj, Fazlić 21, Mustafica 8, Kasun 3, Buza 16, Maksimović 3.

Gradina: Begović, Golijanin 5, Bešić, Lasetović 2, Džambić 7, Nurkanović 16, Jakupović 8, Hasić 10, Tanasilović 23, A. Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi