Vrabac briljirao, ali Partizan izgubio od Union Olimpije

Regionalna ABA liga

Vrabac briljirao, ali Partizan izgubio od Union Olimpije

Košarkaši Union Olimpije pobijedili su danas Partizan u okviru 18. kola regionalne ABA lige rezultatom 74:68.

Iako je Partizan bio blagi favorit na ovom meču, znalo se da će ovo biti veoma teško gostovanje za njih, a na kraju su ipak doživjeli poraz. 

Olimpija je veoma dobro otvorila meč te su nakon prve dionice imali prednost od 24:16. Ipak, Partizan se prije odlaska na odmor uspjeva približiti i smanjiti zaostatak jer su drugu dionicu dobili sa 17:14. 

Nastavak meča donio je dvije potpuno različite četvrtine. U trećoj Partizan je dominirao i slavio sa 20:8, dok je Olimpija bila daleko bolja u četvrtoj i slavila sa 28:15 što joj je na kraju bilo dovoljno za pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bio je ovo osmi trijumf slovenske ekipe ove sezone, dok je Partizan ostao na 14 pobjeda. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jefferson sa 20 poena, dok je Oliver dodao dva poena manje. Fantastičnu Partiju za Partizan odigrao je Adin Vrabac koji je ubacio 17 poena te je imao i osam skokova. Drugi bh. košarkaš iz Partizana Kenan Karahodžić ubacio je dva poena za sedam minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi