Vrabac odličan u pobjedi Partizana

Jedan od najzaslužnijih za novu pobjedu Partizana

Vrabac odličan u pobjedi Partizana

E. Dindić

U okviru 6.kola prvenstva Srbije za košarkaše u Hali Pionir sastali su se ekipe Partizana i FMP-a iz Železnika. U jednoj veoma teškoj utakmici slavili su crno-beli rezultatom 82:71 i tako upisali vrijednu pobjedu.

Teška utakmica za izabranike Aleksandra Džikića, međutim sjajnom odbranom u drugom poluvremenu na koju gosti iz Železnika nisu imali odgovor što je bio jedan od faktora za večerašnju pobjedu Partizana.

Sve dileme oko pobjednika u ovom susretu otklonio je Branislav Ratkovica trojkom na minut i po prije kraja susreta kada su domaći otišli na plus 10 što se na kraju ispostavilo nedostižno za goste iz Železnika. 

Kod Partizana najefikasniji je bio Uroš Luković sa 15 poena, dok je bh.reprezentativac Adin Vrabac postigao 14 poena i njih dvojica su na kraju bili najzaslužniji za novu pobjedu ekipe Partizana. Goste iz Železnika predvodio je Bolden sa 14 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije