Bh. reprezentativac nakon pobjede

Vrabac: Pobjeda je najvažnija, znali smo šta nas čeka

U sportskoj dvorani "Mirza Delibašić" košarkaška reprezentacija BiH je savladala Švedsku rezultatom 74:71.

Naš državni tim je u okviru kvalifikacija za Eurobasket zasluženo slavio nad Švedskom, a zadovoljan nakon pobjede bio je i reprezentativac Adin Vrabac koji je za vrijeme provedeno na parketu ubacio četiri poena. 

"Pobjeda je najvažnija. Psihološki je bilo teško, znali smo šta nas čeka jer su Šveđani stvarno nezgodni. Trener nam je prvo dao zadatke za odbranu i mislim da smo odradili taj posao na dobar način. To nam je u konačnici i donijelo pobjedu. Želim se zahvaliti i publici. Atmosfera je bila sjajna i pozitivno sam iznenađen", izjavio je Adin Vrabac.

Na konferenciji za medije Vrabac je istakao i da će pobjeda utjecati na atmosferu. 

"Poslije pobjede svi smo zadovoljni jer znamo koliko je bilo teško doći do nje, sada će nam biti sve lakše u narednim utakmicama", podvukao je na kraju.

Narednu utakmicu naši košarkašu će odigrati sljedećeg vikenda protiv Rusije u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi