Vrabac: Sa trenerom Duletom je velika čast raditi
Foto: EPA

Bh. reprezentativci zadovoljni početkom priprema

Vrabac: Sa trenerom Duletom je velika čast raditi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi na pripremama u Svetom Martinu u Hrvatskoj. Naši reprezentativci se pripremaju za nastup u pretkalifikacijama za Evropsko prvensto, a uprokos izostancima pripreme teku planiranim tokom.

"Zadovoljan sam pripremama, došli smo ovdje u Hrvatsku gdje se možemo u potpunosti koncentrisati na našu igru i na treninge. Dule je poznat kao selektor koji dobro radi sa mladim igračima, što meni lično puno znači. Već na prvim treninzima mi je skretao pažnju na neke detalje u igri, već sam nešto naučio, odlično je raditi sa njim", izjavio je novopečeni seniorski bh. reprezentativac Darko Talić, te dodao:

"Za mene je poziv u reprezentaciju došao iznenada, stvarno to nisam očekivao. Ali svakako je to veliki podstrek za rad i za daljnji napredak. Mislim da ova reprezentacija može iznijeti teret predkvalifikacija i plasirati se u kvalifikacije. Mislim da smo mladi, poletni, da imamo energije i mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat."

"Prošlo je već tri dana od kako smo na pripremama, trenutno smo ovdje u Hrvatskoj i imamo sve potrebne uslove da dobro radimo i dobro treniramo. Izdvojeni smo od 'stvarnog života' i imamo priliku da se posvetimo timu i ekipi i da svaki dan iskoristimo da što bolje radimo i napredujemo", izjavio je Adin Vrabac, pa nastavio:

"Naporno jeste, pogotovo na početku dok malo ne uđemo u formu, ali to je normalno. Sa trenerom Duletom je velika čast raditi, prije svega. Nisam dosad imao priliku raditi sa njim, ali sada svi u timu imamo priliku da radimo sa jednim takvim trenerom."

"On je trener koji dosta pažnje posvećuje detaljima i mislim da je to jako bitno za nas mlade igrače. 

Atmosfera u ekipi je iz dana u dan sve bolja i bolja. Svi se pitaju kakva je atmosfera nakon otkaza nekih igrača, ali mi uopšte ne razmišljamo o tome. Naravno, žao mi je što se nisu svi odazvali, ali mi koji smo tu stvarno dobro radimo i ne razmišljamo o tome", dodao je bh. košarkaš Adin Vrabac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi