Vrabac: Španija je odlična prilika za mene

Kapiten reprezentacije potpisao ugovor sa ekipom Tenerifa

Vrabac: Španija je odlična prilika za mene

Powered by:
Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Adin Vrabac nedavno je potpisao ugovor sa ekipom Tenerifa. 

Doskorašnji igrač beogradskog Partizana karijeru će nastaviti u Španiji, a sam smatra da je to velika šansa za njega. 

"Drago mi je što ću igrati za Tenerife, puno mi znači što ću se okušati u španskoj Endesa ligi. Pored toga očekuje nas nastup u FIBA ligi šampiona gdje ćemo pokušati biti među najboljim ekipama u takmičenju kao i prošle sezone. Ovo je odlična prilika za mene, imaću priliku igrati u jednoj od najboljih liga u Evropi", rekao je Vrabac za službenu stranicu kluba. 

Vrabac će u novom klubu imati šansu da sarađuje sa legendarnim bh. košarkašem, a sada trenerom Nenadom Markovićem.  

"Znam da je klub veoma dobro organizovan, kao i da ekipa ima sjajne igrače i odličan stručni štab što je savršena kombinacija kako bi bili kompetitivni. Lično se nadam da ću napredovati kao igrač", poručio je Vrabac i dodao:

"Ne volim mnogo da pričam o tome čime mogu da doprinesem timu, nego to volim pokazati na terenu. Daću sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Uradiću sve što trener traži od mene. Mislim da mogu doprinijeti ekipi sa dobrom odbranom i sa visokim intenzitetom igre i energije", zaključio je Vrabac. 

"Znam da dolazim na veoma lijepo mjesto. Svi prijatelji su mi pričali o ljepotama Tenerifa. Iako će moj fokus biti na terenu, radiću naporno svakog dana, jasno je da ću uživati igrajući košarku na tako lijepom mjestu", rekao je Vrabac.