"Vratio sam se kući, pokazaću da u meni ima još vatre"

Košarkaš Širokog Josip Naletilić za SportSport.ba

"Vratio sam se kući, pokazaću da u meni ima još vatre"

D. Rakanović

Nekadašnji kapiten Širokog Josip Naletilić vratio se u ovaj klub i predstavljaće veliko pojačanje u predstojećoj sezoni.

Ovaj 28-godišnji košarkaš istakao je u razgovoru za SportSport.ba da se vratio kući. 

"Da, vratio sam se u Široki, zapravo vratio sam se kući. Da nije portala, društvenih mreža i sličnog, za mene bi to bio 'običan dan u uredu' kako se u narodu kaže. Znam gdje dolazim i što me čeka. Vođen sam isključivo sportskim motivima. Više manje momke poznajem, mladi, talentirani i spremni, tu sam da pomognem koliko mogu i da pokažem da i u meni još ima vatre", rekao je za SportSport.ba Naletilić.

On je priznao da još uvijek nije razgovarao sa trenerom o ambicijama u prvom kvalifikacionom turniru za Drugu ABA ligu koji je na rasporedu slijedeći petak. 

"Što se tiče ambicija za Drugu ABA ligu, iskreno još nisam razgovarao na tu temu sa trenerom, međutim, Široki je Široki, idemo pokušati, pa što bude. Ne treba stavljati neki imperativ na ekipu, da se nešto mora, nego odigrati najbolje što se može pa ćemo viditi gdje će nas to dovesti", naveo je Naletilić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On smatra da će prvenstvo Bosne i Hercegovine biti veoma zanimljivo i ddosta izjednačeno. 

"Što se tiče domaćeg prvenstva, mislim da bi moglo biti zanimljivo, izjednačeno. Ekipe su se pojačale, a još dosta ima do početka, neki guraju na dva kolosijeka, pa i to može biti zamka nekima. Ne želim davati prognoze, svatko ulazi sa nekim planovima, a sezona je duga i svašta se može neplanirano dogoditi. Mi, Široki, kvalitetno radimo, imamo sve uvjete, tako da sam optimističan", rekao je Naletilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi