Vratio se Mikić, potpisao i Božić

Novosti iz OKK Čelik

Vratio se Mikić, potpisao i Božić

D. Kurbegović

Omladinski košarkaški klub dogovorio je danas saradnju do kraja sezone sa Ivanom Božićem (216 cm, 26 godina). 

Božić je nastupao za više klubova u Srbiji, Austriji i Kanadi i očekuje se da će svojim izvanrednim fizičkim predispozicijama i izuzetnim ljudskim karakteristikama pomoći Zeničanima da ostvare takmičarski cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u ligi.

Osim Božića koji od utorka trenira sa Čelikom danas se u trenažni proces vratio i oporavljeni krilni igrač Dejan Mikić (29) sa kojim je OKK obnovio saradnju.

Zeničani se nakon 15 odigranih kola nalaze se na zadnjem mjestu Lige 12 sa četiri pobjede i 11 poraza. Naredne dvije utakmice u prvenstvu, izabranici trenera Ahmeda Muminovića igrat će u gostima protiv ekipa HEO i Građanski što će po svemu sudeći odrediti sudbinu kluba u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.