Vrhunska taktika Pandže za pobjedu Kaknja nad Igosima

Kakanj slavio

Vrhunska taktika Pandže za pobjedu Kaknja nad Igosima

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su Igokeu rezultatom 62:61 u drugom susretu finalne serije prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sjajan meč odigran je u Kaknju, a na kraju je riješen u posljednjim sekundama poenima Harisa Delalića za pobjedu domaćeg tima.

Odlično je funkcionisala odbrana domaćeg tima. Ekipa Josipa Pandže je na odmor otišla s četiri poena prednosti, 32:28, a rezultatska klackalica nastavljena je i u nastavku meča.

Rezultat se iz napada u napad mijenjao. Domaći su na 10 sekundi prije kraja došli do vodstva 62:61 poenima Harisa Delalića, da bi Igokei ostao posljednji napad.

Vuk Radivojević je promašio šut za trijumf, a iako je Pašaljić uspio pogoditi, poeni su opravdano poništeni i Kakanj je stigao do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjendičkom timu bio je Željko Palavra sa 18 poena i 10 skokova, dok je na drugoj strani Radivojević ubacio 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi