"Vrijedno treniram i čekam angažman"

Dalibor Peršić, košarkaški reprezentativac BiH

"Vrijedno treniram i čekam angažman"

Iza njega je epizoda u Jollyju iz Šibenika. Nakon što je okončana polusezona u Prvoj ligi Hrvatske, košarkaški reprezentativac BiH Dalibor Peršić sporazumno se razišao s klubom s Jadrana.

„Poslije tri godine provedene u Širokom odlučio sam da karijeru gradim u drugom klubu. Moram reći kako je vrijeme provedeno u Širokom za mene najljepše, računajući i posljednje dvije sezone u matičnoj Sloboda Diti. Odlučio sam da idem dalje, odabrao Jolly, ali smo se na polusezoni dogovorili o prekidu saradnje“, kaže Peršić.

Nikada ranije u pola sezone nije sjedio kod kuće. Zbog te činjenice malo mu je neobično, ali uskoro bi trebao potpisati novi ugovor.

„Treniram individualno s Azurom Sakićem i čekam angažman. Imam ponude iz Slovenije, Austrije i Rumunije. Očekujem svaki dan poziv, a vjerujem kako ću za desetak dana znati ime novog kluba“, kaže on.

Iza njega je 2013. godina u kojoj je za reprezentaciju BiH igrao na Eurobasketu. Kaže kako je time krunisao svoju karijeru, ali i da nije rekao posljednju riječ.

„Da mi je ko prije četiri ili pet godina rekao da ću biti reprezentativac i igrati na Eurobasketu ne bih mu vjerovao. Međutim, meni se san ispunio, bio sam sudionik velikog takmičenja i ta dva mjeseca priprema i igranja utakmica ostat će uvijek urezana u mom sjećanju. Meni je žao što nisam mogao pružiti više, jer sam imao nezgodnu povredu stopala i faktički sam bio u autu cijeli proljetni dio. Ipak, zahvalan sam selektoru Aleksandru Petroviću što mi je pružio priliku i što je vjerovao u mene kao i svim saigračima iz reprezentacije“.

Svoje prve košarkaške korake napravio je u Tuzli. Trenirao ga je Vedran Lakić, Zoran Iličković, Nenad Ćuk, Boro Džaković, Senad Muminović, potom i Ivan Velić.

„Svako od njih mi je pomogao u igračkom sazrijevanju i sa trenerima nisam imao problema. S jednim sam radio u omladinskim kategorijama sa drugim u Ligi BiH, s trećim u ABA ligi. Kod mene ostaje žal što generacija Slobode okupljena oko starijih igrača Lerića, Velimirovića i Jovanovića nije ostala duže na okupu. Vjerujem da bi se u dogledno vrijeme borili za titulu prvaka ili bi bili sudionici regionalne lige“.

U ljetnoj pauzi trenirao je sa OKK Slobodom, a kaže kako su postojale šanse da obuče „crveno-crni“ dres.

„Razgovarao sam sa predsjednikom Berbićem i trenerom Mulaomerovićem, trenirao sa njima 20-ak dana, ali sam se odlučio da karijeru nastavim van granica BiH. Ostali smo u kontaktu i svakako da bih volio odigrati još dvije ili tri sezona za Slobodu. Raduje me činjenica što je Mejdan pun, a publika u Tuzli nesumnjivo zaslužuje evropske utakmice“, kazao je na kraju razgovora za SportSport košarkaški reprezentativac BiH Dalibor Peršić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.