Vujanović: Nikome neće biti lagano na Pecari

Široki nastavlja sa pripremama

Vujanović: Nikome neće biti lagano na Pecari

Momčad Široki Primorka  već se nekih četrdesetak dana priprema za nadolazeću sezonu ABA lige i gostovanje Zvezde na Pecari.

Ovaj vikend na rasporedu je i Memorijalni košarkaški turnir „Široki 2013“ gdje će se Široki u polufinalu sastati sa Čapljinom. Momčad je izmijenjena dosta u odnosu na prošlu sezonu, no na Pecari vjeruju da su ponovno sastavili dobru momčad s malim budžetom.

„Ciljano smo tražili igrače, uglavnom mlađe, i uspjeli smo ih dovesti u Široki. Već četrdesetak dana smo u pripremama, a krenuli smo nedavno i sa odigravanjem utakmica.“, rekao je na konferenciji za novinare uoči turnira trener Široki Primorka, Damir Vujanović.

„Mlada smo ekipa, bilo je dosta promjena, pogotovo što se tiče iskusnijih igrača i nositelja igre i sigurno da će nam trebati vremena da se sve posloži. Međutim, dosadašnje utakmice i turnir će pokazati da igramo agresivno, borbeno i s puno trke. Nikome neće biti lako osvojiti bodove protiv nas, pogotovo na Pecari.Turnir će biti dobra provjera da vidimo koliko možemo ali i da publika upozna ovu ekipu i nadam se da ćemo uspjeti i osvojiti turnir.“, rekao je Vujanović

Što se tiče nadolazeće sezone ABA lige Vujanović smatra da će ona biti kvalitetnija nego prošla.

„Po do sad viđenom kod ekipa, ABA liga će biti kvalitetnija. U prvom kolu nam dolazi Zvezda i bilo bi dobro da ponovimo igru protiv njih iz prošle sezone i da slavimo.“, rekao je trener Širokog.

Široki Primorka će danas u 18:00 sati otvoriti turnir „Široki 2013“ utakmicom protiv Čapljine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.