Vujanović: Ostavit ćemo srce na parketu

Vujanović: Ostavit ćemo srce na parketu

Danas će u dvorani na Pecari, u okviru 1. kola ABA lige, ekipa Široki Primorka ugostiti jednog od glavnih kandidata za naslov, momčad Crvene Zvezde.

Širokobriježani će tako već na startu nove sezone imati težak posao pred svojom publikom, svjesni su toga na Pecari ali obećavaju da će srce ostaviti na terenu i dati maksimum, i ne samo u ovoj utakmici nego u svim nadolazećim.

„Svima je jasno tko nam dolazi. Ekipa Zvezde je slagana za borbu za drugi krug Eurolige i za vrh ABA lige. Upoznati smo sa njihovim igračkim kadrom, spremamo se i sigurno da ćemo ih pokušati iznenaditi. Ja obećavam da će svaki igrač ostaviti srce na parketu i dati svoj maksimum jer jedino na takav način možemo igrati ove godine.“, rekao je uoči utakmice sa Zvezdom trener Širokog Damir Vujanović.

„Nemamo individualnu kvalitetu ali timskom igrom to možemo nadoknaditi. Svi smo zdravi i spremni i ako budemo svih četrdeset minuta koncentrirani možemo igrati egal utakmicu, a ako nam se pruži prilika za pobjedu, iskoristiti je.“, rekao je trener Širokog.

Utakmica između Širokog Primorka i Crvene Zvezde na rasporedu je danas u 17:00 sati u dvorani na Pecari.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.