Selektor pred utakmicu

Vujošević: Armenija ima veliki kvalitet u odnosu na ime

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević govorio je danas na konferenciji za medije pred duel protiv Armenije u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Armanija u glavni grad BiH dolazi sa dvije pobjede protiv Slovačke i Švedske, a Vujošević je svjestan da će meč protiv ove selekcije izuzetno težak.

"Meni je zadovoljstvo što vidim da je ovakav interes za sutrašnji meč. Veoma važan meč za nas. Armenija je neko ko je novi u košarkaškoj mapi Evrope. To je zemlja koja ima veliki broj imigranata, imaju tri igrača koji imaju američki pasoš. Ne ulazim puno u FIBA regulaturu i činjenica je da imaju tri Amerikanca. Ima tu još igrača sa univerziteta i to ozbilnih. Igraju s velikom energijom. Dobili su dva meča s velikom razlikom i sigurno dolaze sa velikim samopouzdanjem.

Veoma teška utakmica za nas. Imaju kvalitetan sastav, veći kvalitet nego ime i rezultati koje su do sada postigli su iznenađenje samo za nekoga ko ih ranije nije gledao. Mi smo spremni za taj meč, osjeća se određena tenzija, koju ćemo pokušati da pretvorimo u pobjedničku. Očekujem veliku podršku ovom timu", istakao je Vujošević, te je dodao:

"Imali smo mali vremenski period da izgradimo pravi tim. Trenerski gledano, malo je vremena bilo da se napravi bilo šta ozbiljno. Ja sam zadovoljan entuzijazmom, to se prenosi kroz energiju i borbenost  na utakmicama. Igrači imaju veliku želju za pobjedom i to je najbitnije", dodao je Vujošević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi