Vujošević dobio novog saradnika u stručnom štabu

Memić u stručnom štabu

Vujošević dobio novog saradnika u stručnom štabu

D. Rakanović

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević dobio je još jednog saradnika u stručnom štabu. 

Naime, riječ je o mladom stručnjaku Murisu Memiću koji će biti zadužen za skauting i analizu protivnika. 

Memić je mladi i ambiciozni stručnjak koji je sa dosta uspjeha šest godina u radio arapskim zemljama, Saudijskoj Arabiji i Omanu gdje je osvojio šest titula i tri nacionalna kupa. U Bosni i Hercegovini je radio prošle godine kada je bio pomoćnik trenera Bosne Royal Dušana Gvozdića.

Važno je napomenuti da je bio nekoliko godina bio pomoćnik nekadašnjem selektoru BiH Sabitu Hadžiću u Saudijskoj Arabiji, kao i nekadašnjem treneru Olympiacosa Mladenu Ostojiću od kojih je učio trenerski zanat. 

Tokom igračke karijere igrao je za mnogo domaćih i inostranih klubova.

Igrao je na koledžima West Virgina i UDC Univerzitet u Washigtonu, proveo je pet godina u Turskoj, a igrao je i u Njemačkoj i Sloveniji. 

Memić je sam potvrdio za SportSport.ba da je sa zadoboljstvom prihvatio ponudu, a kako nam je rekao na ovu poziciju su ga predložili Dražen Orešković, Mensur Bajramović, Alen Abaz i Siniša Kovačević. 

Podsjetimo, Vujoševićev prvi pomoćnik je Mensur Bajramović, dok je drugi pomoćnik mladi stručnjak Josip Pandža.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi