Selektor nakon poraza od Švedske

Vujošević: Musa nije odigrao dobro i ja sam kriv

E. Škorić

U Zenici bh. košarkaška reprezentacija bila je nemoćna protiv razigrane Švedske u meču četvrtog kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Švedska je očitala lekciju bh. košarkašima i za kratko vrijeme upisala dvije pobjede nad našim timom.

"Igrali su čvršće u odbrani i to je onaj dio o kome bi moglo da se kritički priča, ali očigledno je došlo do zamora i potrošnje. Sve utakmice koje smo igrali, dobili smo uz veliku potrošnju emotivne i fizičke energije. Očigledno je da se nismo uspjeli oporaviti za ovaj momenat. Odbrana nije bila na potrebnom nivou, bili smo nervozni u napadu. Nismo dobri bili. Zahvaljujem se publici na velikoj podršci, igrat ćemo do kraja i borit ćemo se", kazao je Vujošević te dodao:

"Ovaj poraz jeste svima težak, ova pobjeda bi napor koji smo uložili kroz treninge dobio smisao kroz rezultat, ali u sportu postoje pobjede i porazi. Publika aplaudira kada se dobije utakmica, zviždi kada se izgubi ali večeras to nije bio slučaj. Pobjeda i zvižduk je rezultat dobre ili loše igre i nakon toga moramo misliti o sljedećem protivniku."

Vujošević je stao u odbranu nakon što su novinari pitali Musu zašto večeras nije odigrao onako kako zna.

"Radi se o mladom igraču koji je uzeo lidersku funkciju i dosta se potrošio. Igra pod povredom, slomljenog nosa, temperature i maksimalno je protivnička odbrana skoncentrisana na njega. Bio je najbolji strijelac kvalifikacija, pravi se analiza koja mu je strana jača, dosta se napada i protivnici prave strategiju u odnosu na njega. Ovo nije bezveze takmičenje, ovo je skupa škola košarke. Nije odigrao dobro kao dio tima, a ja sam kriv. Mi stojimo iza ovih momaka i kada igraju dobro i loše. Oni moraju naučiti da izgube, jer dok nema normalnog poraza, nema ni pobjede. Ne treba nam euforija nakon dobijene utakmice niti da se prenosi dalje, ali stvarno treba zaštiti igrače. Ja sam kriv jer je Musa ovako večeras igrao", izjavio je Vujošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi