Vujošević: Najteže mi je što nisam s momcima

Selektor bh. košarkaške reprezentacije

Vujošević: Najteže mi je što nisam s momcima

E. Škorić

Bosanskohercegovačka košarkaška reprezentacija sutra će u Erevanu pokušati da pobjedom ode u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Razbili su Armence u Skenderiji, no sada nas čeka znatno drugačiji meč, koji odlučuje o putniku u kvalifikacije za SP, a usput - Duško Vujošević neće biti na klupi Zmajeva. Selektor bh. reprezentacije zbog zdravstvenih razloga nije otputovao u Armeniju.

"Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti sa momcima koje sam toliko zavolio, stvorio odnos i koji su toliko talentovani", kazao je naš selektor u razgovoru za Blic, pa je nastavio:

"Još po dolasku u Bratislavu osjetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći dio presjedio. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj dio počeo da modri, ali i da nema tromba. Ljekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman".

Žali što nije s našim momcima u Armeniji, ali vjeruje u njih.

"Hvala ljudima iz KSS BiH. Dani su mi i za redovnu dijalizu, ali mi je najteže što nisam sa momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse sa kojim sam izgradio odličan odnos pa do svih ostalih. Vjerujem u njih i ako Armeni umjesto jednog, imaju tri Amerikanca sa njihovim pasošem", poručio je Vujošević za Blicsport.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi