Vujošević ne zna za poraz: BiH slavila protiv Portugala

Prijateljska utakmica

Vujošević ne zna za poraz: BiH slavila protiv Portugala

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na turniru u Makedoniji selekciju Portugala rezultatom 63:58.

Selektor Duško Vujošević je danas u odnosu na jučerašnju utakmicu odmarao naturalizovanog Amerikanca Alexa Renfroea i Stefana Glogovca, dok su umjesto njih dvojice zaigrali Darko Talić i Nedžad Muratović.

Nakon uvodnih minuta u kojima se igralo koš za košem, Portugal u finišu prvog perioda pravi seriju 8:1 i stvara prednost od pet poena (19:14).

Naša reprezentacija je bolje ušla u drugu četvrtinu, veoma brzo anulirala prednost Portugala i preuzela vodstvo. Izabranici Duška Vujoševića u ovom periodu igre su odličnom odbranom dopustili protivniku samo deset poena, a u napadu je BiH na krilima Atića, Hasandića i Muratovića stvarala prednost koja je na poluvremenu iznosila sedam poena (36:29). 

U prvim minutama nastavka meča naši reprezentativci su održavali stečenu prednost. Ipak, pred kraj četvrtine Portugalci uspijevaju prići na samo tri poena zaostatka (47:44), ali poenima Hasandića odbili smo napade PorTugala i pred posljednji period imali smo devet poena prednosti (53:44). 

U posljednjoj četvrtini naši reprezentativci kao da su u potpunosti stali. Više od četiri minuta nismo uspjeli postići niti jednog poena, što su Portugalci iskoristili i u potpunosti se vratili u utakmicu. Post je prekinuo Atić koji je postigao samo jedno slobodno bacanje, na prve poene iz igre u posljednjoj četvrtini čekali smo do četiri minuta prije kraja utakmice kada je trojku postigao Hasandić za prednost naše reprezentacije od tri poena razlike (57:54). 

U posljednje dvije minute ušli smo sa prednošću od jednog poena razlike, a onda je Vrabac položio uz faul, a slobodno bacanje je iskoristio (60:56). Portugalci nisu iskoristili napad, a na drugoj strani važne poene postigao je Ismet Sejfić za prednost BiH od šest poena prednosti (62:56). 

Do kraja utakmice Portugal nije uspio napraviti preokret, pa je BiH slavila sa 63:58. 

U našoj reprezentaciji istakao se Almir Hasandić sa 15 poena, dvocifren je bio je Adin Vrabac sa 10 poena.

U selekciji Portugala najefikasniji bio je Jose Silva sa 21 poenom.

Pripremni meč: 

BiH - Portugal 63:58

BiH: Sejfić 9, Lazić 8, Vrabac 10, Gegić 5, Gajić 3, Lončar 2, Zahiragić, Atić 6, Hasandić 15, Albijanić, Talić, Muratović 5

Portugal: Silva 21, Lima 7, Queiroz 2, Guerreiro 3, Pinto 7, Barbosa 4, Torrie, Piedade, Belo 4, Barroso 3, Hallmann 7, Coelho 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi