Vujošević odabrao igrače za duel sa Švedskom

Poznato na koga računa

Vujošević odabrao igrače za duel sa Švedskom

Pred košarkaškom reprezentacijom BiH sutra je prva utakmica pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Naš nacionalni tim predvođen selektorom Duškom Vujoševićem za protivnika će imati selekciju Švedske, a pred utakmicu koja će se odigrati u gradu Norkopingu, odabrano je 12 košarkaša koji će biti u konkurenciji za ovaj meč. 

Na stranici krovne kuće bh. košarke objavljeno je da će Vujošević protiv Švedske računati na sljedeće igrače: Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Aleksandar Lazić, Edin Atić, Almir Hasandić, Amar Gegić, Džanan Musa, Alex Renfroe, Nedžad Muratović, Obrad Tomić. 

"Švedska je dobra i iskusna reprezentacija. Na svom terenu su favoriti, ali mi idemo sa dobrom energijom i da pružimo maksimum. Veliku bi stvar uradili ukoliko bismo napravili neko iznenađenje. Svjesni smo činjenice da je ovo reprezentacija koja se stvara i da jednog dana može imati svoju čvrstinu i snagu", kazao je uoči utakmice selektor BiH Duško Vujošević. 

Utakmica protiv Švedske se, podsjetimo, igra sutra od 18:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi