Vujošević odgovorio Dodikovom sinu
Foto: EPA

Novi selektor bh. košarkaša

Vujošević odgovorio Dodikovom sinu

Novi selektor košarkaške bh. reprezentacije Duško Vujošević odgovorio je na prozivku Igoru Dodiku, sinu predsjednika Republike Srpske. 

Nakon što je imenovan za selektora Vujošević je izrazio zadovoljstvo što će voditi BiH, a u emotivnom pismu upućenom javnosti citirao je pjesnika Sinana Gudževića da "BiH na karti ima oblik srca, a srce tog srca je grad Sarajevo." 

Pismo Vujoševića je izazvalo reakciju Igora Dodika, inače generalnog menadžera Igokee, koji mu je poželio ironičnu dobrodošlicu uz riječi da "uživa u Sarajevu okrnjenom srcu državne zajednice BiH". 

Vujošević nije želio ostati dužan sinu predsjednika Republike Srpske i putem Kurira mu je odgovorio. 

"Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Već sam u mom pismu rekao da na političke komentare i prozivanja neću da odgovaram. U Sarajevu ne predstavljam nikoga do sebe, dolazim u dobrim namjerama da radim svoj posao. Da ima više ljudi s takvim namjerama, mislim da bi nam bilo mnogo bolje. Valjda je svima stalo da se stvari normalizuju. Svuda idem čista obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako", jasan je Vujošević. 

Vujošević je, podsjetimo, na kormilu košarkaške reprezentacije BiH naslijedio Damira Mulaomerovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi