Vujošević ostao bez još dvojice košarkaša

Priključili se klupskim pripremama

Vujošević ostao bez još dvojice košarkaša

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević ostao je bez još dvojice košarkaša pred odlučujuće utakmice pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

U dogovoru sa selektorom Vujoševićem dvojica košarkaša Igokee Nikola Gajić i Stefan Glogovac priključili su se pripremama aktuelnog prvaka BiH i oni neće biti na raspolaganju selektoru u preostale dvije utakmice. 

Vujošević je tako nakon suspenzije Alexa Renfroea zbog nediscipline i odlaskom Gajića i Glogovca na pripreme kluba u preostalim utakmicama ostao na samo 12 igrača:

Obrad Tomić, Amar Gegić, Adi Zahiragić, Ismet Sejfić, Aleksandar Lazić, Edin Atić, Adin Vrabac, Markus Lončar, Almir Hasandić, Nedžad Muratović, Darko Talić i Džanan Musa. 

Zmajevi nakon četiri kola imaju omjer od dvije pobjede i dva poraza, a u preostalim utakmicama gostujemo u Slovačkoj i Armeniji.

Narednu utakmicu igramo u Bratislavi protiv selekcije Slovačke u srijedu sa početkom od 18 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi