Vujošević: Ovaj poraz će imati velike posljedice za Partizan

Trener Partizana nakon šokantnog poraza od Cedevite

Vujošević: Ovaj poraz će imati velike posljedice za Partizan

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je nakon poraza njegovih igrača od Cedevite u polufinalu Jadranske lige da će ovaj poraz imati velike posljedice po njegov klub.

"Cedevita je bila više tim od nas. Mi smo imali više šuteva za tri nego za dva poena, smijali se drugima što tako igraju, a najvažniju utakmicu odigrali smo upravo tako. Loše smo počeli, ali polako stigli". 

"U trenutku kad smo vodili sa 11 poena imali smo još tri faula do bonusa, nismo iskoristili takvu situaciju kada se lomi utakmica. Nismo imali selekciju šuta i čvrstinu u odbrani. Jako težak poraz, vidjećemo koje će sve posljedice da budu", rekao je Vujošević. 

Jedan od najvećih košarkaških trenera na ovim prostorima rekao je da je ovo jedan od najtežih poraza u njegovoj dugoj i bogatoj karijeri. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Dobijali smo mi utakmice još sretnije nego ovo. Imali smo meč pod kontrolom, stvar je bila tehnike da se duel privede kraju. Hvala publici, prepoznala je važnost susret", dodao je popularni Dule. 

"Cedevita je tim sa dosta igrača koji mogu da daju koš kada je egal. Bili su psihički rasterećeniji, igrali u gostima, nije im zavisila egzistencija. Plašio sam se ovakvog kraja kada smo ispustili veliku razliku", zaključio je Duško Vujošević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.