Vujošević: Patriotizam se ne može naučiti u školi

Bh. selektor nakon treninga naše selekcije

Vujošević: Patriotizam se ne može naučiti u školi

E. Čaušević

Bh. košarkaška reprezentacija okupila se jučer u Sarajevu, a izabranici Duška Vujoševića večeras su odradili prvi trening u Skenderiji.

Selektor naše selekcije nakon treninga je za prisutne novinare izjavio da glavni igrači bh. reprezentacije upravo momci koji su ovdje i koji su se odazvali njegovom pozivu. Vujošević je priznao da se nadao drugačijoj rekaciji od košarkaša koji su otkazali, ali da ne zna koji su pravi motivi što oni danas nisu tu.

"Glavni igrači su oni koji su ovdje, to su oni što su se odazvali i što hoće da igraju za reprezentaciju. Nadao sam se drugačijoj reakciji, znao sam da postoje određeni problemi, ali da vam kažem ja te ljude ne poznajem. Koji su motivi, razlozi, ne znam. Na jučerašnjem okupljanju bili su Kikanović, Milošević i Stipanović. Svi oni imaju probleme sa povredama, pogotovo Kikanović i ljekar je zaključio da mogu da se pridruže poslije dvije i po sedmice pauze što ja nisam htio da prihvatim", rekao je Vujošević, te nastavio:

"Oko ovih drugih igrača očekujem da se Upravni odbor oglasi, ova dva igrača iz NBA i Gordića, Polutka, Karahodžića. Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu, ili ga imaju ili nemaju. Trebaju svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju. Naravno Savez ima mehanizme, da pronađe određene stvari za one koji nisu zainteresovani da igraju, da im bude komotnije da igraju nego da ne igraju. Ne bih volio da je bilo ko ovdje na silu, Savez mora da se oglasi da zauzme neki stav".

Vujošević je izjavio da nije upućen u dogovor Mirze Teletovića i Saveza da bh. košarkaš propusti naredne mečeve naše selekcije.

"Znam jedino ako je to rađeno meni iza leđa. Nisam imao priliku da pričam sa Teletovićem. Ne bih želio puno ni da komentarišem, nije moje da se bavim više tim stvarima. Zna se čiji je to posao i ko mora sa tim da se bavi. Svi NBA klubovi savjetuju igračima da ne igraju za reprezentaciju, ali i Gasolu je to savjetovano, pa je igrao. Teletović je u poznim godinama, dao je reprezentaciji dosta i trebao je ljepše da se oprosti nego što je to bilo na kraju, a od Nurkića sam očekivao više s obzirom da ga ne poznajem", dodao je bh. selektor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi