Bh. selektor nakon meča

Vujošević: Publika je konačno shvatila za šta se momci bore

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u trećem kolu grupne faze pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladala Armeniju sa 98:85.

Nakon utakmice u Skenderiji održana je press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio selektor bh. selekcije Duško Vujošević. On je kazao da je veoma zadovoljan večerašnjom pobjedom i atmosferom u Skenderiji.

"Armenija je krenula kao autsajder. Međutim, sastav ekipe i stručnog štaba, pa i početni rezultati su sve to demantovali. Moram da vam kažem da su dobro šutirali za tri poena na kraju napada. I kada smo trebali prelomiti meč oni su se vraćali takvim poenima. Zadovoljan sam pobjedom, pritome nisam trener koji ide na koš razlike. S obzirom na sistem takmičenja ovo je treća utakmica koju gubimo u finišu utakmice velike prednosti. Ne bih volio da u nekom konačnom ishodu to bude nešto što nas košta.

Velika zahvalnost publici koja je shvatila za šta se ovi momci bore, da im daju podršku i uodređenim momentima to je bila prava sinergija. Niko ne može biti u reprezentaciji, a da ne izgara na terenu. Dok sam ja tu niko takav neće igrati. 

Okrećemo se sljedećoj utakmici, težak protivnik za nas Švedska.Moram da kažem još jednom je da je ekipa Armenije veoma kvalitetan i nezgodan protivnik. Imali smo strah i respekt prema njima i to nas je sačuvalo da se ne desi ono čega sam se plašio", rekao je Vujošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi