Vujošević: Ratom u Sarajevu niko ne može da se ponosi

Selektor bh. reprezentacije

Vujošević: Ratom u Sarajevu niko ne može da se ponosi

S. Mlaćo

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević gostovao je u emisiji "Dobar, loš, zao" TV Šapca, te kao i uvijek imao zanimljiv nastup.

Rekao je da je sretan što je dobio poziv iz BiH, te da mu je to bila čast.

"Odlaskom u BiH nastavio sam svoj posao, i drago mi je da su me pozvali, jer to znači da se nisam ogrešio tokom građanskog rata", istakao je Vujošević.

Jasno je kazao da je njegova izjava o građanskom ratu u kojoj je kritikovao Srbije predimenzionirana.

"Srbija je bila najmnogoljudnija i kontrolisala JNA. A ja uvijek stojim iza svojih riječi kada su one tačno prenesene. Ono što se dešavalo u Sarajevu tokom rata je nešto čime niko ne može da se ponosi. Vojska je sa brda gađala, to je kao da dijete od šest mjeseci uzmeš i vojničkom cipelom gađaš u glavu. U tom ratu nije bilo fer-pleja, ali nažalost još uvek je taj nacionalizam prisutan i u Srbiji, i u Hrvatskoj i u BiH. Kod izbora tima za mene nema nacionalnog ključa, nego kakav je ko košarkaš", jasan je bio popularni Dule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi