Trener Partizana hvalio bh. predstavnika

Vujošević: S velikim respektom pričam o Igokei

M. Skaka

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pohvalno je govorio o Igokei, koja je uspjela biti vodeća momčad regularnog dijela sezone ABA lige, no na završnom turniru je ostala samo u polufinalu. 

Partizan je, naime, slavio u Laktašima protiv Igokee u drugom susretu polufinala Final-Foura i igrat će finale protiv Zvezde.

 

"Znam da je lako hvaliti se nakon dobivene utakmice i znam da apetit dolazi - što se više jede, više se jede, tako da je moguće da su i neka očekivanja u Laktašima prerasla realne okvire. Mislim da su oni napravili rezultat, u odnosu na sve trenere i sve ekipe daleko veći od očekivanog, daleko veći nego što je kvalitet igrača. Bili su odlično vođeni i svi smo mi u početku računali smo da to njihovo prvo mjesto neće dugo trajati", govorio je Vujošević nakon utakmice o Igokei, nastavivši:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Čestitam Igokei i s velikim repsketom pričam o njima i mom kolegi Bajiću, svim igračima, ostalim članovima stručnog štaba.. Izvanredan tim, odličan klub. Nisam siguran da bi plasman u Euroligu pomogao dugom trajanju kluba, možda neki postepeni rast.. S druge strane, znate da smo ove godine krenuli s konceptom stvaranja mladog i potpuno novog tima i bez dovoljno iskustva... Bio sam iznenađen pojedinim utakmicama i nekim dometima i količinom talenta koji imaju ovi ljudi".

"Kad kažem talenta ne mislim na visinu, nego na karakter i spremnost da naporno rade, da se žrtvuju i da trpe tešku ekonomsku situaciju. Dugo se bavim ovim poslom, čovjek se potroši i emocije i sve, ali ovi momci su mi vratili ljubav prema košarci. Čestitam im na velikom uspjehu nakon pobjede nad velikim protivnikom na njihovom domaćem terenu. To ne smanjuje našu glad za trofeje, ali o tome ćemo razmišljati sutra. Čestitke našim večerašnjim protivnicima i prijateljima, čestitke mojim igračima i zahvalnost navijačima Partizana koji su večeras bili ovdje da nas podrže", dodao je Vujošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.