Trener Partizana o duelu sa 'crveno-belim'

Vujošević: Utakmice sa Crvenom Zvezdom imaju veliki značaj

Uoči finalnog duela završnice ABA lige, predstavnicima medija obratio se i trener beogradskog Partizana, Duško Vujošević koji je podijelio neke svoje impresije o Final fouru.

"Ove godine je bilo jako značajno cjelokupno takmičenje. Što se tiče nekog imperativa, najveći dio posla završen u polufinalu. Polufinale je određivalo vrlo važnu stvar - ko će sljedeće godine reprezentovati ovaj region u Euroligi. I u tom smislu pod velikim pritiskom su bili svi učesnici", rekao je Duško Vujošević  te se potom osvrnuo na svoju ekipu.

"Tim Partizana kog smo mi napravili konceptom totalnog podmlađivanja ekipe i promjene sastava, nismo obećavali previše - niti plasman u Euroligu, niti trofeje. Procjenjivali smo da se radi o veoma talentovanoj ekipi. Obećali smo naporan rad i smatram da smo ispunili to obećanje".
 
Trener Partizana se osvrnuo i na protivnika u finalu, velikog rivala Crvenu Zvezdu.
 
"Mislim da je napravljen veliki uspjeh osvajanjem pozicije za Euroligu. Sigurno kad se igra utakmica sa Crvenom Zvezdom da su to utakmice koje same po sebi imaju veliki značaj kako za trenere i igrače još više za navijače. Nose puno adrenalina bez obzira da li se radi o prvenstvenom susretu ili ovakvom susretu koji odlučuje o osvajaču trofeja regionalnog takmičenja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.