Vušković: U Hadžiće idemo rastrećeni

Trener Širokog pred meč

Vušković: U Hadžiće idemo rastrećeni

M. Maksimović

Iza košarkaša Širokog su dva meča u Ligi za opstanak, dok su posljednje četiri utakmice (uz dvije iz Lige 10) bile jednako važne u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, pošto su se bodovi iz tih utakmica prenosili.

Uspjeli su Širokobriježani pobijediti tri od četiri (Građanski 71:76, Leotar 83:75, Mladost 85:84, Građanski 90:70), što ih je lansiralo na lidersku poziciju Lige za opstanak.

“U svim utakmicama je mnogo mladih igrača završnice odigralo jako dobro. Bili su često ti koji su uzimali loptu i rješavali utakmice. Najviše nam je značila pobjeda u Mrkonjić Gradu“, izjavio je trener Širokog Mladen Vušković.

U narednom kolu slijedi meč s Bošnjakom u Hadžićima.

“Igraju jako dobro, posebno po dolasku Muje Tuljkovića, pogotovo na domaćim utakmicama, dok mi nakon niza i dobrog posla koji smo napravili, idemo opušteno u Hadžiće. Pokušat ćemo pobijediti, ali nemamo pritisak koji smo imali prije 15 dana“, napominje Vušković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi