"Wright je vjerovatno najveće ime ikada u regionu"

Trener Igokee Dragan Bajić

"Wright je vjerovatno najveće ime ikada u regionu"

D. Rakanović

Igokeu je danas objavila da je potpisala ugovor sa Dorellom Wrightom. 

Ovaj 31-godišnji krilni košarkaš ima iza sebe ogromno iskustvo s obzirom na to da je 11 godina nastupao u NBA ligi. 

Izabran je na draftu kao 14. pik od strane Miamija, a dvije godine kasnije osvojio je šampionski prsten sa ovom ekipom. Pored toga u NBA ligi nastupao je za Golden State, Philadelphiju i Portland, a igrao je i u Kini u ekipi Fly Dragonsa.   

Pokušao je tokom ljetne lige da se izbori za ugovor u LA Clippersima, ali nije uspio.   

Trener Igokee Dragan Bajić smatra da je Wright najveće ime ikada u regionu.  

"Dorell Wright je vjerovatno najveće ime koje je ikada stiglo u region, radi se o odličnom šuteru, a mi treba na tom polju da se baziramo kada je naša igra u pitanju", rekao je za Nezavisne Dragan Bajić.

Bajić ipak još uvijek ima nepoznanica u vezi sa Wrightom. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Još nisam imao prilike da se sretnem s njim, da razgovaramo i vidim u kakvom je trenutno stanju i vidim na koji način razmišlja. Problem je i raspored koji je zgusnut, pokušaćemo da ga uklopimo u naš sistem igre u naredne dvije utakmice. Svakako da je riječ o dobrom igraču koji je ranije radio sa odličnim trenerima i igrao za vrhunske klubove", kazao je Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi