Za koga će igrati "bosanski Slovenci"?

Sastanak u Ljubljani

Za koga će igrati "bosanski Slovenci"?

Čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Nihadom Imamovićem, borave danas u Ljubljani, gdje se trebaju sastati sa predstavnicima Košarkaškog saveza Slovenije.

Tema sastanka biće košarkaši rođeni u Bosni i Hercegovini, koji imaju slovenačko državljanstvo, te ih Slovenci žele vidjeti u svom nacionalnom dresu.

Međutim, prema pravilniku FIBA, samo jedan naturalizovani stranac može obući dres, a Slovenci polažu prava na više njih. Emir Predlžić, Mirza Begić i Hasan Rizvić su bh. košarkaši koje Slovenci žele.

Čelništvo KSBiH pokušaće danas saznati od slovenačkih kolega kojeg zapravo košarkaša žele u svojoj reprezentaciji Slovenci, te da se konačno pokuša riješiti "slučaj Preldžić".

Košarkašu Fenerbahcea Emiru Preldžiću Slovenci su onemogućili da igra za Bosnu i Hercegovinu, iako je on istakao želju za tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.