U organizaciji KŽK Čelik učestvuju četiri kluba

Za vikend memorijalni turnir "Amna Fazlić"

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika suvereno su najbolja ekipa posljednje dvije sezone u našoj državi, četiri titule posljednje dvije godine dovoljno govore o snazi kluba iz Zenice. U narednoj sezoni Zeničanke žele ponovo do duple krune u prvenstvu, te iskoraka u Regionalnoj ligi.

Budući da prvenstvo u Regionalnoj ligi počinje za 10-tak dana izabranice trenera Slobodana Kecmana u punom su trenažnom procesu, te početak sezone žele dočekati što spremnije. U organizaciji KŽK Čelik predstojećeg vikenda u zeničkoj Areni biće organizovan šesti po redu Memorijalni turnir "Amna Fazlić" u znak nesretno preminule bivše košarkašice ovoga kluba.

Otac rahmetli Amne Fazlić zahvalio je dobrim ljudima na organizaciji i održavanju sjećanja na njegovu kćerku.

"Turnir koji se organizuje dokaz je da se svi sjećamo Amne i da je ostavila veliki trag u ovome klubu. Mnogo smo voljeli Amnu i njezinu želju za košarkom, tako da svake godine želimo održati sjećanje na nju organizacijom ovog turnira. Zahvaljujem svim ljudima koji su pomogli i klubovima, koji će učestvovati na ovom turniru", kazao je Sead Fazlić

Na turniru će učestvovati četiri ekipe i to: KŽK Čelik (BiH), KSC Atomeromu Szeksard (Mađarska), ŽKK Budućnost Podgorica (Crna Gora i ŽKK Medveščak (Hrvatska).

Utakmice će se igrati u subotu i nedjelju u zeničkoj Areni, a termini utakmica će biti naknadno objavljeni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

O predstojećem turniru govorio je i trener Zeničanki Slobodan Kecman, koji ističe da nemaju rezultatski imperativ.

"Turnir za nas je jedno bolno sjećanje na našu košarkašicu, koje se sjećamo po lijepom, period sjećanja na Amnu specifičan je za nas sve tako da je teško pričati o tome. Mi naravno moramo dati svoj maksimum, da odigramo što bolje, te uigramo neke stvari. Publika će sigurno imati priliku da uživa u dobroj košarci, tako da se nadam dobroj posjeti u Areni. Mi želimo do početka prvenstva uigrati pojedine stvari, te spremni dočekati utakmicu kod kuće protiv Trešnjevke, gdje nam je cilj naravno otvoriti prvom pobjedom u Regionalnoj ligi", kazao je Kecman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.