Zach Wright potpisuje za ruski Spartak

Prema saznanjima SportSport.ba

Zach Wright potpisuje za ruski Spartak

M. Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Zach Wright uskoro će postati novi igrač ruskog Spartaka iz  St. Petersburga, saznaje SportSport.ba.

Wright je u prošloj sezoni nastupao za zagrebačku Cibonu, a zahvaljujući veoma dobrim partijama u dresu Cibosa, pobudio je interes mnogih evropskih ekipa. Najbrži je bio St. Petersburg, sa kojim je kako doznajemo Wright dogovorio sve uslove oko prelaska, pa će playmaker naše reprezentacije karijeru nastaviti u Rusiji.

Novi naturilizovani košarkaš u našoj reprezentaciji svom novom timu će se priključiti nakon kvalifikacija za Eurobasket, a potpis ugovora sa St. Petersburgom bi trebao biti obavljen u narednim danima.

U dresu Cibone, Wright je odigrao 20 utakmica u prošloj sezoni, a prosječno je postizao 8,7 poena uz 3,5 asistencija po meču.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.