Zadar bolji od Cibone na startu nove sezone ABA lige

Jadranska liga

Zadar bolji od Cibone na startu nove sezone ABA lige

E. Škorić

Danas je startala nova sezona ABA lige, a Zadar je na premijeri savladao Cibonu sa 62:53.

Oko 5.000 gledatelja okupilo se u dvorani Krešimira Ćosića, gdje je Zadar ostvario pobjedu nad rivalom iz Zagreba.

Zadar je krenuo u meč 9:0 serijom, a Cibona niti jednom više nije uspjea da izjednači. Imali su Zadrani i 10 poena prednosti u više navrata, bilo je i plus 12. 

U 36. minuti Cibona je došla na minus tri, ali nije uspjela da se vrati, pa je izgubila devet razlike.

Amerikanac Glenn Cosey je predvodio Zadar do pobjede sa 20 poena i četiri asistencije, Ivan Marinković je ubacio 11 poena uz sedam skokova, a kod Cibone Ante Žižić je bio najbolji s 11 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar u drugom kolu gostuje u subotu Krki, dok će Cibona u nedjelju biti domaćin slovenskom Tajfunu.

Union Olimpija je sa 91:76 savladala MZT Skoplje. Lešić je u domaćim redovima ubacio 19 poena, Zack Wright 14, Hrovat 12, a Zagorac 11 poena. Drenovac je sa 21 poenom bio najbolji kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.