Zadar slavio kući protiv MZT Skoplja

ABA liga, 5. kolo

Zadar slavio kući protiv MZT Skoplja

Košarkaši Zadra slavili su danas protiv MZT Skoplja sa 71:65 u okviru 5. kola ABA lige.

Zadrani su nešto bolje otvorili meč te su poveli sa dva poena razlike nakon prve dionice (25:23). Druga četvrtina donosi još bolju igru Zadra koji je slavio sa pet koševa razlike te na odmor otišao sa plus sedam (42:35).

Domaća ekipa uspjela je u nastavku meča da zadrži ovu prednost i da ostvari drugi trijumf u ovoj sezoni. S druge strane ekipa iz Skoplja poražena je i peti put i oni su trenutno na pretposljednjem mjestu ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marinković koji je ubacio 17 koševa, dok je Ramljak dodao četiri poena manje. Za poraženi tim Lalić je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi