Zahiragić: Kod Vujoševića je disciplina najbitnija

Playmaker reprezentacije BiH

Zahiragić: Kod Vujoševića je disciplina najbitnija

D. Rakanović

Playmaker reprezentacije BiH Adi Zahiragić istakao je da su svi reprezentativci fokusirani na prvu utakmicu pretkvalifikacija koju igramo protiv Švedske.

Izabranici Duška Vujoševića danas će odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv Austrije. Utakmica je zatvorena za javnost.

"Pripreme su prošle u najboljem redu. Večeras je generalna proba pred početak pretkvalifikacija. Radili smo naporno i večeras želimo da pokažemo ono što smo radili tokom priprema. Rezultatski nam ova utakmica ne znači mnogo jer smo već fokusirani na Švedsku i druge utakmice pretkvalifikacija, ali ćemo večeras dati sve od sebe da pokažemo najbolje od sebe. Očekujemo pobjedu, ali nam rezultat večeras nije primaran", rekao je Zahiragić.

Ovaj mladi košarkaš se osvrnuo i na saradnju sa selektorom reprezentacije Duškom Vujoševićem.

"Svako ko poznaje Vujoševića zna da je on trener vrhunskog kvaliteta i da je disciplina jako bitna karika u njegovom redu. U svakom momentu moramo biti fokusirani, paziti na sitne detalje i paziti šta nam objašnjava i šta traži od nas. Nije lako ispuniti sve zahtjeve koje ima trener, ali trudimo se, dajemo svoj maksimum, a i on se dosta unio u cijelu ovu priču. Želi da nam pomogne, podredio se ekipi. Mislim da smo na najboljem putu da napravimo dobar rezultat", rekao je Zahiragić.

On smatra da je važno imati dobar start, kao i da će iči na pobjedu protiv Švedske.

"Bitno je imati dobar start. Švedsku poznajemo, igrali smo sa njima i prošle godine u kvalifikacijama, a roster im se nije bitno promijenio. Biće vrlo neizvjesno, ići ćemo na pobjedu, a veće su šanse da mi njih iznenadimo. Mi smo mlada ekipa, oni misle da smo pod nekim pritiskom, a mi uživamo u ovoj igri, svi smo iste starosne dobi i niko se ne izdvaja, svi se držimo kao jedan. To će nam mnogo značiti u toku pretkvalifikacija", zaključio je Zahiragić.

Podsjetimo, pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinju početkom avgusta. Naša reprezentacija prvu utakmciu igra 2. avgusta na gostovanju protiv Švedske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi