"Zaista smo kvalitetna generacija"

Prva zvijezda U-20 tima BiH, Miralem Halilović

"Zaista smo kvalitetna generacija"

Košarkaška selekcija BiH (U-20) zabilježila je protiv Makedonije (79:67) treću pobjedu u nizu kada je u pitanju sama završnica priprema za Evropski šampionat (divizija B) u Sarajevu 14-24. VII.

Najkvalitetniji igrač u Kisićevoj selekciji, Miralem Halilović koji je sa Zagrebom osvojio prvenstvo Hrvatske i koji je budući euroligaški igrač, u pobjedi nad Makedonijom ostvario je učinak od 5 poena, 5 skokova i 2. asistencije za 12:58 minuta na parketu. U podjednako raspodijeljenoj minutaži za naše mlade snage ovaj nešto manji period proveden u igri dobro je došao za Halilovića.

"U pravu ste, zaista mi je bilo potrebno malo odmora. Moram reći da su mi pripreme malo teško pale jer sam 10. jula odigrao zadnju utakmicu u sezoni za Zagreb a već 20. sam bio u Sarajevu na pripremama", rekao je bh-reprezentativac odmah na početku razgovora za naš portal, te dodao.

"Ovo su bile izuzetno zahtjevne pripreme. U samo 25 dana, a znamo da svi naši protivnici imaju blizu dva mjeseca priprema, morali smo zaista mnogo toga završiti. Zbog svih pobrojanih razloga nisam imao vremena za rehabilitaciju desnog koljena. Međutim, borim se, dajem maksimum kao i svi suigrači i možete vidjeti rezultate u ovim zadnjim pobjedama. Mislim da smo zaista jedna kvalitetna generacija i drago mi je što sam sa momcima ovdje u Sarajevu gdje nam je zaista sjajno".

Miralemu Haliloviću je ovo najbolja sezona u dosadašnjem dijelu karijere. Nakon osvojenog prvenstva Hrvatske sa Zagrebom počeli su se redati pozivi za različite selektivne uzraste u timovima sa našim nacionalnim grbom. Ovaj igrač je ujedno i na preliminarnom spisku selektora Sabita Hadžića za A-tim. Ove jeseni pred njim su i nastupi u okviru takmičenja u Euroligi. Kako ove pozitivne pomake u svojoj karijeri vidi ovaj mladić koji je 91' godište?

"Meni je zaista drago što je to tako i možda se pomalo i ne iznenađujem. Ja sam i prošle godine bio u pojedinim akcijama A-tima, nisam imao zapaženu minutažu ali se ja dakle već odavno osjećam reprezentativcem BiH. Sada sam sa U-20, pa možda na tome ovoga ljeta i ostanem, vidjećemo, moram paziti na koljeno a ako bi produžio sa A-timom, to bi značilo čitavo ljeto bez odmora, ali, kažem opet sačekajmo još malo. Kada je u pitanju Zagreb, moram reći da mi se i klub i grad veoma dopadaju i da zaista uživam. Tokom prvenstva imao sam 10-15 minuta po utakmici, dok sam u doigravanju bilježio 7-8 minuta. Sada nas očekuje Euroliga i jedva čekamo te susrete. Imam još tri godine ugovora i za sada ne idem nigdje, zašto i bih", zagonetno se nasmijao Miralem Halilović na kraju našeg razgovora, zaista zašto bi u ovom trenutku naš internacionalac bilo šta mijenjao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti