Završen prvi dio prvenstva RS za košarkaše

Završen prvi dio prvenstva RS za košarkaše

M. Skaka

Završen je prvi dio prvenstva prve lige RS za košarkaše. Dvije ekipe koje dijele prvo mjesto na tabeli Radnik iz Bijeljine i Varda HE iz Višegrada pokazali su ove godine mnogo više od ostalih i vjerovatno će u drugom dijelu međusobni duel u Višegradu odlučiti ko će u Play Off sa prvog mjesta.

Servicijum iz Gradiške se pokazala kao odlična ekipa iako je tek ove godine ušla u prvu ligu čvrsto stoji na trećem mjestu. Poslije administrativnih problema na početku prvenstva Drina Birač je zaigrala i prvi dio prvenstva završila na četvrtom mjestu. Bratunac MINS i Prijedor sa dosta izmjenjen sastavom u odnosu na prošlu godinu gdje su igrali plej of ove godine dijele peto i šesto mjesto prvenstva. Rogatički Wolf Security uz povoljan raspored prvog dijela nalazi se na sedmom mjestu. Moglo bi se reći da su podbacili od očekivanog u Građanskom PLUS, dosta je uloženo u ekipu koja je na kraju zabilježila samo četiri pobjede i nije opravdala očekivanja uprave i presednika kluba, očekivati je u nastavku prvenstva da će biti dosta kadrovskih promjena u ekipi. Grupa klubova Gacko, Rudar iz Ugljevika, FinDo iz Doboja i Glasinac iz Sokolca su klubovi koji su mogli mnogo više, ali finansijska situacija koja je u tim klubovima nije nimalo sjajna samo oni znaju kako su uspjeli da odigraju prvi dio prvenstva.

Nadati je se da će biti malo više razumjevanja od opštinskih struktura iz gradova odakle ovi klubovi dolaze i da će pomoći ekipama da nastave prvoligaško takmičenje.

Drugi dio prvenstva RS za košarkaše počinje utakmicama 12 koje se igraju 23.01.2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.