Završena druga sezona AKOL-a

Završena druga sezona AKOL-a

M. Šljivak

Druga sezona Amaterske košarkaške lige koja se igra u Kalesiji i koja okuplja najbolje amaterske košarkaše sa Tuzlanskog kantona završena je večeras.

Titulu je osvojila ekipa NEON, koja je u finalnom susretu savladala ekipu Cezama rezultatom 34:31, te su na taj način došli do titule prvaka druge sezone AKOL-a.

Prethodno je u ovoj ligi odigrano devet kola, a četiri najbolje ekipe su se plasirale u doigravanje. Susreti su se igrali dva puta po 15 minuta, a ove sezone su uručene nagrade za statistički najbolje igrače.

Ovaj turnir je u planu i za narednu godinu, a očekuje se ponovo veliki interes amaterskih ekipa sa područja Tuzlanskog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.