Zbog Aleksandra Vučića prolongiran izbor novog selektora

Sjednica UO KS BiH tek u subotu

Zbog Aleksandra Vučića prolongiran izbor novog selektora

Piše: E. Škorić Powered by:
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje je bez selektora.

Ne zna se još ko će naslijediti Damira Mulaomerovića, no proces izbora selektora traje duže od planiranog. Trebala je jučer da se održi sjednica Upravnog odbora i da se konkretiziraju stvari, ali - ništa.

Sjednica je odgođena za subotu, pojedini članovi UO nisu mogli da prisustvuju istoj u četvrtak, očigledno zbog dolaska srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u BiH.

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak dolazi u Sarajevo pa pojedini članovi UO imaju političkih obaveza ne mogu stići na sastanak i stoga smo ga prolongirali", rekao je član UO Goran Cvikić, prenosi Glas Srpske.

Navodno je Nenad Marković odbio posao selektora jer mu to ne dozvoljava ugovor s turskim Pinarom, a kao kandidati spominju se Svetislav Pešić, Adi Bećiragić, Jure Zdovc i trener Igokee Dragan Bajić, koji je po mnogima glavni kandidat za mjesto koje je trenutno upražnjeno.

Uglavnom, još niko nije razgovarao s nekim od kandidata i sve se prolongira iz dana u dan, ali valjda ćemo u subotu imati neke informacije u vezi novog selektora.

Pored selektora A reprezentacije, birat će se i selektori u mlađim kategorijama. Uglavnom, dok je Vučićeve posjete Sarajevu, na selektora ćemo još čekati.


Reprezentacija