Zdovc: Srećom u ekipi imamo nekoliko profesionalaca

Trener Cedevite

Zdovc: Srećom u ekipi imamo nekoliko profesionalaca

E. Škorić

Cedevita je u večerašnjem susretu ABA lige pobijedila Mornar sa 99:74 na krilima Džanana Muse.

Cedevita je lako došla do pobjede, a trener Mornara smatra da su njegovi igrači previše opušteno ušli u večerašnji susret.

"Znali smo da rezultat zavisi od Cedevite, ali od igrača sam tražio da bar probamo dati sve do sebe. Nema se šta izgubiti u ovakvim utakmicama. Bili smo isuviše mekani u odbrani, čak i u nekim momentima bez pretjerane volje u igri i to me zabrinjava. Nismo se mi pretjerano ni nadali u ovoj utakmici, mada sam se nadao da ćemo dići nivo igre", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Jure Zdovc, trener Cedevite, svjestan je da nije lako igrati unaprijed dobivene mečeve.

"Čestitke igračima. Ova utakmica je na neki način najteža. Imamo par igrača koji su profesionalci i znaju da su ovakve utakmice nekad najteže, kada mislite da ste ih dobili unaprijed", kazao je Zdvoc, dodavši:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Imali smo par nekih crnih rupa, ali odigrali smo dosta dobru utakmicu, ne baš vrhunsku, ali mogu biti zadovoljan", dodao je, te je otkrio kako su Džanan Musa, Andrija Stipanović i Roko Ukić pošteđeni narednih dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi